Score Jumper ESD Zadelkruk – Ergonomiespecialist (2024)

Werk je met ESD-gevoelige componenten? Dan is het voorkomen van schokvorming natuurlijk uiterst belangrijk. Alle Score ESD-stoelen en -zadelkrukken zijn voorzien van alle benodigde eigenschappen die ervoor zorgen dat statische spanning wordt afgevoerd om zo te voorkomen dat schokken optreden. Ben je veel in de weer tijdens het werk of wil je graag actief rechtop zitten? Denk dan eens aan een Score ESD zadelkruk. Met een zadelkruk zit je namelijk makkelijker rechtop en kun je dynamisch en flexibel werken. We hebben ESD zadelkrukken met twee verschillende zadels: de Jumper is een breed zadel (44 cm). De Amazone is een smaller zadel (34 cm).

De Score Jumper ESD zadelkruk voldoet aan de norm IEC 61340-5-1.

Score Jumper ESD Zadelkruk uitproberen?

Zou je graag eens willen ervaren of een Jumper zadelkruk iets voor jou is? Dat kan! In ons zitlab in Kerkrade hebben we altijd een Jumper zadelkruk staan. We stellen de kruk op jouw lichaamsmaten in en geven je graag meer informatie en advies. Zo kun je zelf testen of deze kruk bij je past. Wil je langskomen? Maak dan vooraf een afspraak!

Zadelkruk gebruiken

Wanneer je op een zadelkruk zit, zit je met een open zithoek: je knieën bevinden zich lager dan je heupen en je bekken behoudt een natuurlijke, neutrale positie. Doordat het bekken een neutrale positie behoudt, behoudt ook je wervelkolom diens neutrale dubbele-S vorm. Alle wervels zijn recht boven elkaar gelieerd, net zoals wanneer je staat. Dat zorgt ervoor dat je makkelijker rechtop zit. Zadelkrukken bieden je een zeer gezonde, verantwoorde manier van zitten. Je gebruikt je eigen spierkracht op je rechtop te houden. Om jezelf te balanceren maak je op die manier continu hele kleine microbewegingen. Kies je voor een balansmechaniek, dan is er nog meer beweging, omdat je meer prikkels krijgt om jezelf rechtop te houden.

Elektrostatische lading voorkomen

ESD staat voor electrostatic discharge, oftewel elektrostatische lading. ESD-zadelkrukken zijn erop gemaakt om te voorkomen dat er elektrostatische lading wordt opgebouwd. Doordat de lading niet wordt opgebouwd, vindt er ook geen ontlading plaats en dus geen schokvorming. Dergelijke schokken kunnen ESD-gevoelige componenten beschadigen. Denk bij dergelijke componenten aan chips, printplaten en pasjes.

ESD-zadelkruk

Een ESD goede, veilige zadelkruk beschikt over geleidende componenten en stoffering (1Mohm) voor een gecontroleerde ontlading. De Score Jumper ESD zadelkruk voldoet aan de norm IEC 61340-5-1. De zitting is tevens naadloos gestoffeerd. Naast het gegeven dat de kruk aan alle ESD-eisen voldoet, is hij ook kwalitatief hoogwaardig en uiterst comfortabel. De zitting is voorzien van een comfortabel zacht schuim. De gaslift en voetster zijn gemaakt van degelijk aluminium. Je kunt de kruk verder geheel naar eigen wens en voorkeur samenstellen.

Een breed of een smal zadel?

De Jumper-variant is een breed zadel van 44 cm. De Amazone-variant is een smal zadel van 34 cm. Welke breedte je prefereert is persoonlijk. Beide krukken zijn ‘even goed’. We merken echter uit ervaring dat 75% van de personen het smallere Amazonezadel prefereert boven het Jumper-zadel. Deze laat je namelijk minder wijdbeens zitten. Vooral dames vinden een smaller zadel prettiger.

Verschillende opties van de Score Jumper ESD Zadelkruk

Er zijn verscheidene opties waar je uit kunt kiezen bij het configureren van je zadelkruk. Onderstaand vind je meer informatie, zodat je weloverwogen keuzes kunt maken.

Zadelkrukhoogte

We leveren ESD-zadelkrukken in drie verschillende hoogtes: laag, standaard en hoog. Welke hoogte je moet hebben, hangt af van je lichaamslengte en je werkhoogte. Onderstaande tabel geeft je een richtlijn welke hoogte je het beste kiest. Twijfel je? Bel of mail ons dan even.

Hoogte gasliftZadel uitgevoerd met Balansmechaniek
en/of rugleuning
Zadel uitgevoerd met vaste zithoek of
verstelbare zithoek
LaagLichaamslengte < 165 cm
Werkhoogte 70 – 85 cm
Lichaamslengte < 160 cm
Werkhoogte 70 – 85 cm
StandaardLichaamslengte 165 – 185 cm
Werkhoogte 80 – 100 cm
Lichaamslengte 155 – 180 cm
Werkhoogte 80 – 100 cm
HoogLichaamslengte > 170 cm
Werkhoogte 90 – 115 cm
Lichaamslengte > 165 cm
Werkhoogte 90 – 115 cm

Soort mechaniek

Je kunt uit drie verschillende mechanieken kiezen. Een vaste zithoek, een verstelbare zithoek en een balansmechaniek:

  • Een vaste zithoek houdt in dat de hoek van de zitting ten opzichte van de gaslift vast is. Deze hoek is niet instelbaar.
  • Met een verstelbare zithoek kun je de hoek van het zadel ten opzichte van de gaslift wel verstellen. Je stelt het zadel in de gewenste positie in. Wanneer je klaar bent met instellen, blijft het zadel in de gewenste positie vaststaan.
  • Met een balansmechaniek kantelt het zadel 360 graden. De mate aan kanteling kun je naar eigen wens en voorkeur instellen. Door dit kantelen, ga je vanzelf meer tegenbewegingen maken om jezelf rechtop te houden. Je krijgt meer prikkels om jezelf te balanceren. Dat zorgt ervoor dat je meer in beweging bent en nóg makkelijker rechtop zit. Persoonlijk zijn wij groot fan van het balansmechaniek en zetten deze het meeste in.

Toevoegen rugleuning

Je kunt de kruk voorzien van een rugleuning. Deze rugleuning is in hoek en hoogte verstelbaar. Het voordeel van de rugleuning, is dat je als gebruiker een steuntje in de rug hebt, om tegenaan te steunen. Dat is echter tegelijkertijd ook het nadeel: doordat je tegen de rugleuning aanleunt, doet de rugleuning het werk om je rechtop te houden. Je zit niet meer zo actief.

Stoffering

We kunnen de Jumper ESD zadelkruk leveren in dralon ESD stoffering en kunstleer ESD. Dralon is een textielsoort. We kunnen dralon leveren in de kleuren antraciet en donkerblauw. Kunstleer kunnen we uitsluitend leveren in de kleur zwart. Het voordeel van dralon is dat dit meer ademt. Kunstleer daarentegen kan gereinigd worden.

Heb je nog vragen over deze of andere zadelkrukken? Contacteer ons gerust!

Draaibaar

Gaslift hoogte

Laag (werkhoogte 70 – 85 cm), Standaard (werkhoogte 80 – 100 cm), Hoog (werkhoogte 90 – 115 cm)

Soort mechaniek

Vaste zithoek, Verstelbare zithoek, Balansmechaniek

Rugleuning

Zonder rugleuning, Met rugleuning

Kleur zitting

Materiaal zitting

Wielen

Stoffering

Dralon ESD, Kunstleer ESD

Stofkleur

Antraciet, Blauw, Zwart

Score Jumper ESD Zadelkruk – Ergonomiespecialist (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. An Powlowski

Last Updated:

Views: 5672

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. An Powlowski

Birthday: 1992-09-29

Address: Apt. 994 8891 Orval Hill, Brittnyburgh, AZ 41023-0398

Phone: +26417467956738

Job: District Marketing Strategist

Hobby: Embroidery, Bodybuilding, Motor sports, Amateur radio, Wood carving, Whittling, Air sports

Introduction: My name is Prof. An Powlowski, I am a charming, helpful, attractive, good, graceful, thoughtful, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.