Wat is High Ticket Closing? | The Closer Company (2024)

Faris Ibrahim

Wat is High Ticket Closing? Als High Ticket Closer kun je genieten van afwisselende en zeer goed betaalde job waarin je jezelf constant kan blijven ontwikkelen. Veel High Ticket Closers werken op ZZP-basis en zijn daarbij ook nog eens hun eigen baas.

Mijn naam is Faris Ibrahim. Na veel ervaring op te hebben gedaan als High Ticket Closer binnen mijn eigen bedrijf, Closer Company, heb ik besloten mijn kennis te gaan delen met mensen die de juiste mindset hebben. Hiervoor heb ik de Closer Academy opgezet.

In dit blogartikel ga ik je alles vertellen over High Ticket Closing: wat het is, hoeveel je kunt verdienen, en hoe je het kunt leren.

Wat is High Ticket Closing?

High ticket closing is het proces van het overtuigen van een potentiële klant om een duur product of dienst te kopen. Deze producten en diensten zijn meestal duur en vereisen een flinke investering van de klant, en als gevolg daarvan hebben ze vaak een meer diepgaand verkoopproces nodig om de deal te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • High quality cursussen
  • Vastgoed of grote vastgoedleningen
  • B2B-consulting
  • Investeringen

Als high ticket closer ben je geen gewone verkoper. Je bent een expert, een adviseur, een vertrouwenspersoon. Je bouwt een relatie op met je klant, je identificeert en adresseert zijn behoeften, je gaat om met bezwaren en overwint ze om de deal te sluiten.

High ticket closing is een zeer gespecialiseerde vaardigheid die een diep begrip vereist van de klant, het product of de dienst die je verkoopt, en het verkoopproces zelf. Dit is een complex proces en vereist een specifieke vaardigheid die zich richt op het creëren van een diepgaande verbinding met de klant.

Het gaat niet alleen om het sluiten van een deal, maar ook om het bieden van waarde, het opbouwen van vertrouwen en het begrijpen van de behoeften van de klant. Het gaat erom dat je de klant helpt de juiste beslissing te nemen door te begrijpen wat zijn problemen en uitdagingen zijn, en hoe jouw product of dienst hem kan helpen deze op te lossen.

''Als high ticket closer ben je meer dan alleen een verkoper.''

Je bent een expert op jouw vakgebied en je moet beschikken over uitstekende communicatieve vaardigheden en emotionele intelligentie om de klant te begrijpen en te helpen zijn behoeften te vervullen. Het proces vereist ook dat je goed bent in het managen van bezwaren en het overwinnen van eventuele twijfels die de klant heeft over het product of de dienst.

Een effectieve high ticket closer moet de kunst van het verkoopproces begrijpen en in staat zijn om het juiste moment te herkennen om het aanbod te doen. Dit vereist een goed begrip van de behoeften van de klant, het vermogen om snel te denken en te reageren en de capaciteit om empathisch en authentiek te blijven tijdens het verkoopgesprek.

Al met al, is high ticket closing een zeer lucratieve en belonende optie voor degenen die de vaardigheden en mindset hebben om dit te doen. Het vereist hard werken, toewijding en doorzettingsvermogen maar zal bij de juiste inzet leiden tot financiële vrijheid!

Wat is High Ticket Closing? | The Closer Company (1)
De juiste (EAGLE) mindset

Een van de belangrijkste elementen om een succesvolle High Ticket Closer te worden, is de juiste mindset.

Bij de Closer Academy geloven wij in de EAGLE mindset.
Een EAGLE (arend) is een krachtig roofdier dat hoog in de lucht vliegt en alles vanuit een hoog perspectief bekijkt. In de context van sales betekent het dat je als verkoper de zaken vanuit een hoger niveau moet bekijken en een overzicht moet hebben van het grotere geheel, in plaats van te blijven steken in details.

Een EAGLE mindset houdt in dat je gefocust blijft op het doel, positief blijft en jezelf uitdaagt om steeds beter te worden. Het betekent ook dat je verantwoordelijkheid neemt voor je acties en resultaten en jezelf niet laat tegenhouden door negatieve gedachten of omstandigheden.

Het hebben van een positieve en proactieve instelling is essentieel in het salesproces, omdat je daarmee de juiste energie uitstraalt en het vertrouwen van potentiële klanten kunt winnen. Je moet bereid zijn om te investeren in jezelf en je vaardigheden voortdurend verbeteren. Daarnaast moet je een honger hebben naar succes en bereid zijn om risico's te nemen om je doelen te bereiken. Het is belangrijk om te onthouden dat succes niet vanzelf komt, maar het resultaat is van hard werken, toewijding en de juiste mindset. Met de juiste instelling kan je een succesvolle High Ticket Closer worden en jouw dromen van financiële vrijheid en luxe lifestyle verwezenlijken.

Wat is High Ticket Closing? | The Closer Company (2)

Een High Ticket Closer verdient gemiddeld tussen de € 4000 en € 100.000 per maand. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals ervaring, vaardigheden, sector en de conversieratio die een Closer weet te behalen.

Het is belangrijk om te beseffen dat het salaris van een High Ticket Closer sterk afhankelijk is van prestaties. Alle reden dus om je met een positieve mindset te blijven ontwikkelen en steeds beter te worden.

Afhankelijk van de prijs van het product of de dienst en de commissiestructuur, kun je tussen de 10% of meer commissie verdienen per verkoop.

Stel je voor dat je een product verkoopt dat €10.000 kost en dat je 20% commissie krijgt. Dat betekent dat je €2.000 verdient per verkoop. Als je slechts één verkoop per week maakt, verdien je al €8.000 per maand. Dat is meer dan het gemiddelde MAANDsalaris in Nederland en dan begint jouw werkweek
net…

Een ervaren High Ticket Closer kan een verkoopgesprek voeren met een potentiële klant en hen in korte tijd overtuigen om een product of dienst te kopen waarvan de prijs in het duurdere segment valt. Dit is waarom High Ticket Closers zo waardevol zijn voor bedrijven die hun producten en diensten willen verkopen.

Hoe kan ik een High Ticket Closer worden?

Als je de ambitie hebt om een High Ticket Closer te worden en te genieten van de voordelen van financiële vrijheid, luxe lifestyle en de mogelijkheid om overal ter wereld te werken, dan zijn hier enkele stappen die je kunt nemen om je doel te bereiken:

Word een expert in sales: High Ticket Closing is een zeer gespecialiseerde vaardigheid die veel kennis en ervaring vereist. Je moet weten hoe je klanten kunt identificeren, hoe je hun behoeften kunt begrijpen, hoe je hun bezwaren kunt overwinnen en hoe je ze kunt overtuigen om bij jou te kopen.

1. Word een expert in sales

High Ticket Closing is een zeer gespecialiseerde vaardigheid die veel kennis en ervaring vereist. Je moet weten hoe je klanten kunt identificeren, hoe je hun behoeften kunt begrijpen, hoe je hun bezwaren kunt overwinnen en hoe je ze kunt overtuigen om bij jou te kopen.

2. Zoek een mentor

Een mentor kan je helpen om de vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om een succesvolle High Ticket Closer te worden. Dit kan natuurlijk ook door het inzetten van 1-1 coaching of groepscoaching via een betrouwbaar trainingsbureau.

3. Volg de juiste trainingen en lees, lees en lees

Er zijn veel trainingen en cursussen beschikbaar die specifiek gericht zijn op het ontwikkelen van High Ticket Closing vaardigheden. Door een goede keuze te maken in welke trainingen te volgen, kun je je vaardigheden verbeteren en je kennis vergroten. Daarnaast zijn er veel boeken te vinden waar waardevolle kennis in te vinden is over sales. In een ander blog zullen we hier dieper op in gaan.

4. Bouw een netwerk op

Netwerken is een belangrijk onderdeel van het worden van een High Ticket Closer. Door relaties op te bouwen met mensen in de industrie, kun je kansen creëren en jezelf blootstellen aan nieuwe klanten en mogelijkheden. Wanneer je je aansluit bij een High Ticket bemiddelingsbureau zoals Closer Company zal het bureau klanten en opdrachten voor je zoeken.

5. Doe ervaring op

Ervaring is essentieel als je een High Ticket Closer wilt worden. Begin klein en werk aan het sluiten van deals. Naarmate je meer ervaring opdoet, kun je grotere deals aanpakken en uiteindelijk een EAGLE worden in de wereld van High Ticket Closing.

Kortom, als je serieus bent over het leren van High Ticket Closing, dan moet je bereid zijn om te investeren in jezelf en in je vaardigheden!

Door te leren van experts, het volgen van trainingen, het opdoen van kennis via andere kanalen zoals boeken, en natuurlijk door ervaring op te doen, kun je jezelf positioneren als een expert op dit gebied en kan ook jij jouw dromen waar gaan maken!

Ja, beginnen!

Wat is High Ticket Closing? | The Closer Company (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mrs. Angelic Larkin

Last Updated:

Views: 6253

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Angelic Larkin

Birthday: 1992-06-28

Address: Apt. 413 8275 Mueller Overpass, South Magnolia, IA 99527-6023

Phone: +6824704719725

Job: District Real-Estate Facilitator

Hobby: Letterboxing, Vacation, Poi, Homebrewing, Mountain biking, Slacklining, Cabaret

Introduction: My name is Mrs. Angelic Larkin, I am a cute, charming, funny, determined, inexpensive, joyous, cheerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.