10 Sfeervolle campings in Frankrijk - Campingfrankrijk.eu (2024)

Geniet van de natuur, de rust en de ruimte op een sfeervolle camping in Frankrijk. De campings variëren van groot tot klein maar bij alle campings is er zeker wel wat te beleven. Zoals een zwembad, animatieprogramma’s of mooie bergen, voor iedereen wat wils. Wij hebben 10 leuke sfeervolle campings voor jou geselecteerd.

Sfeervolle campings in Frankrijk

1. Camping d’Orpheo Negro

Kenmerken: Aan een meer, in de natuur, kleine camping, ruime plaatsen

Type camping: Kampeerplaatsen, stacaravans

Staanplaatsen: 55

10 Sfeervolle campings in Frankrijk - Campingfrankrijk.eu (1)

Sfeervolle camping in de Franse Dordogne gelegen aan het meer. Op en rondom het meer kun je vissen, waterfietsen en roeien. Een fijne camping voor jong en oud!Deze camping heeft een prachtig zwembad met peuterbadje en is daardoor zeer geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen. Ook aan de ouderen is er gedacht op Camping d’Orpheo Negro, speel een potje jeu-de-boules of maak een mooie wandeling of fietstocht. Als je een avond geen zin hebt om te koken kan je altijd terecht in het restaurant van de camping. Er is ook een winkeltje op de camping wat levensmiddelen en wat basisproducten verkoopt.

Info & reserveren

We hebben de beste opties voor Camping d’Orphéo Negro voor je op een rij gezet:

2. Camping Le Capelan

Kenmerken: Aan een rivier, in de bergen, in de natuur, lekker zwembad

Type camping: Kampeerplaatsen, stacaravans

Staanplaatsen: 71

10 Sfeervolle campings in Frankrijk - Campingfrankrijk.eu (5)

Groene gezinscamping in het hart van een natuurpark tussen de Gorges du Tarn en de la Jonte in de Lozère. De ideale vakantiebestemming voor liefhebbers van bergsporten, wandelen en de gezonde buitenlucht in de vrije natuur. Camping Le Capelan beschikt over een snackbar waar je in de zomermaanden lekker frietjes en pizza’s kunt bestellen. Elke ochtend kan je gebruikmaken van het kruidenierswinkeltje voor de hoogstnodige producten. Ook vindt je hier dagelijks vers brood, croissants en pain au chocolat. Meer sportiviteit kan je doen op het volleybalveld, de tafeltennistafels en het multisportveld. Voor kinderen is er in de zomer animatie en is er een verwarmd zwembad met peuterbad.

Info & reserveren

We hebben de beste opties voor ANWB Camping Le Capelan voor je op een rij gezet:

3. Camping Mas de La Cam

Kenmerken: Aan een rivier, actieve vakantie, charme camping, culturele vakantie

Type camping: Gîtes, kampeerplaatsen

Staanplaatsen: 200

10 Sfeervolle campings in Frankrijk - Campingfrankrijk.eu (7)

Camping Mas de La Cam in Saint Jean du Gard is een charmante camping in een bloemrijke omgeving in de Gard in Languedoc-Roussillon. De sfeervolle camping ligt aan de rand van het natuurgebied de Cevennen. Gelegen op een bosterrein, begrensd door kabbelende riviertjes uit de vallei.De natuurlijke omgeving in de Gorges du Gardon is authentiek en onaangetast. Met je tent, caravan of camper kun je terecht op de kampeerplaatsen. Deze zijn bijna allemaal begroeid met gras en veelal in een schaduwrijke omgeving.Camping Mas de La Cam beschikt over een zwembad, rivier, animatie programma voor kinderen en diverse activiteiten voor jong en oud.

4. Camping Sandaya Domaine Le Midi

Kenmerken: Glamping, in de natuur, lekker zwembad, ligging aan zee

Type camping: Huurtenten, kampeerplaatsen, lodge-tenten, safaritenten, stacaravans

Staanplaatsen: 209

10 Sfeervolle campings in Frankrijk - Campingfrankrijk.eu (11)

Camping Sandaya Domaine Le Midi in Barbâtre is een milieuvriendelijke enluxe camping met zwembad gelegen aan zee langs de kust van de Vendée op het eiland Île Noirmoutier. Camping Le Midi verhuurtauthentieke tentenvan canvas en hout. Ook verhuren ze lodges, cottages en stacaravans. Demooie campingplekkenliggenaan zeeof in het hart van het bos. In het hoogseizoen zorgt hetanimatieteamvoor vermaak voor jong en oud. De kinderen kunnen terecht in de Kids Club, op de trampoline of hetspringkussen. Voor de ouderen is er een fitness, een jeu de boules baan en een sportterrein.Bovendien worden er watersportactiviteiten georganiseerd of bestaat de mogelijkheid om te snorkelen,waterskiën en surfen.Tijdens het hoogseizoen kun je windsurf -ofcatamaranlessenvolgen.

5. Yelloh! Village Nature et Rivière

Kenmerken: Aan een rivier, charme camping, natuurcamping, rustzoekers

Type camping: Chalets, kampeerplaatsen, stacaravans

Staanplaatsen: 57

10 Sfeervolle campings in Frankrijk - Campingfrankrijk.eu (18)

Geweldige natuurcamping gelegen aan een rivier in de regio Occitanië. Ideaal voor de avontuurlijke kampeerder en natuurliefhebber. Yelloh! Village Nature etRivièrebiedt verschillende faciliteiten om je vakantie gemakkelijk en fijn te maken. Zo is er een wasserette, een strijkruimte en het receptieteam staat altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Daarnaast is er een bibliotheek, een recreatieruimte en verhuurt deze camping kano’s om de nabij gelegen rivier op te gaan. Ook verzorgd de camping dagelijks vers ontbijt en is er een winkeltje waar je producten uit de streek kunt kopen. Zo krijgt je een echt vakantiegevoel!

Info & reserveren

We hebben de beste opties voor Yelloh! Village Nature et Rivière voor je op een rij gezet:

6. Camping du Pont d’Avignon

Kenmerken: Aan een rivier, familiecamping, grote camping, lekker zwembad

Type camping: Bungalows, camperplaatsen, huurtenten, kampeerplaatsen, stacaravans

Staanplaatsen: 265

10 Sfeervolle campings in Frankrijk - Campingfrankrijk.eu (20)

Groene camping gelegen aan derivier de Rhôneaan de overkant van de stad Avignon.Camping du Pont d’Avignon biedt kampeerplaatsen en een aantal volledig ingerichte bungalowtenten. In de campingwinkel kun je ’s ochtends genieten van vers stokbrood en croissants. Heb je geen zin om te koken, dan kun je terecht bij het kleine restaurant, de pizzeria of een afhaalmaaltijd. Of geniet van een drankje met vrienden op het terras van de bar. Het zwembad, inclusief een peuterbad, zorgt voor verkoeling. De kleintjes vermaken zich uitstekend in de speeltuin, op het sportterrein of in de recreatieruimte. Tijdens het hoogseizoen is er bovendien een animatieprogramma met sport- en spelactiviteiten en thema-avonden.

7. Camping Le Pouchou

Kenmerken: Aan een meer, kleine camping, lekker zwembad, op het platteland

Type camping: Bungalowtenten, chalets, kampeerplaatsen, stacaravans

Staanplaatsen: 24

10 Sfeervolle campings in Frankrijk - Campingfrankrijk.eu (26)

Kleine, ruimtelijk opgezette camping met zwembad rondom een vismeer in Tournon d’Agenais in het Zuid-Franse Lot-en-Garonne. De groene, rustigeCamping Le Pouchouis het hele jaar geopend en heeft kampeerplaatsen van maar liefst 200 tot 400m2. Daarnaast zijn er ook huuraccommodaties waaronder chalets, bungalows en mobilhomes.

Info & reserveren

We hebben de beste opties voor Camping Le Pouchou voor je op een rij gezet:

8. Camping La Chatonnière

Kenmerken: Aan een rivier, familiaire sfeer, kindercamping, kleine camping

Type camping: Bungalowtenten, huurtenten, kampeerplaatsen, safaritenten, stacaravans

Staanplaatsen: 55

10 Sfeervolle campings in Frankrijk - Campingfrankrijk.eu (30)

Kleinschalige campingLa Chatonnièrein de Dordogne ligt aan een riviertje met een eigen zandstrandje en op loopafstand van Jumilhac-le Grand. Behalve kampeerplaatsen kunt u op camping La Chatonnière ook ingerichte bungalowtenten en stacaravans huren.

9. Camping La Turelure

Kenmerken: Aan een rivier, actieve vakantie, familiecamping, kleine camping

Type camping: Kampeerplaatsen, safaritenten, stacaravans

Staanplaatsen: 65

10 Sfeervolle campings in Frankrijk - Campingfrankrijk.eu (35)

Prachtige familiecamping aan een rivier in de Ardèche. Bij de rivier kun je lekker zwemmen en de camping heeft tevens een zwembad en restaurantje. OpCamping La Turelureworden allerlei leuke activiteiten georganiseerd.

Info & reserveren

We hebben de beste opties voor Camping La Turelure voor je op een rij gezet:

10. Castel Le Château de Chanteloup

Kenmerken: Actieve vakantie, charme camping, glamping, kasteelcamping

Type camping: Bungalowtenten, huurtenten, kampeerplaatsen

Staanplaatsen: 100

10 Sfeervolle campings in Frankrijk - Campingfrankrijk.eu (39)

Luxe kasteelcamping in het hart van Sarthe vlakbij het beroemde circuit van de 24 uur van Le Mans. In de zomermaanden vertoef je opCastel Le Château de Chanteloupin één van de drie zwembaden met pierenbadje voor de allerkleinsten of geniet u van de zon op een luxe ligbedje.

Meer sfeervolle campings?

Ben je benieuwd naar meer sfeervolle campings in Frankrijk of heb je niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan alle charme campings in Frankrijk op onze website.

Sfeervolle campings in Frankrijk

10 Sfeervolle campings in Frankrijk - Campingfrankrijk.eu (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rubie Ullrich

Last Updated:

Views: 6183

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rubie Ullrich

Birthday: 1998-02-02

Address: 743 Stoltenberg Center, Genovevaville, NJ 59925-3119

Phone: +2202978377583

Job: Administration Engineer

Hobby: Surfing, Sailing, Listening to music, Web surfing, Kitesurfing, Geocaching, Backpacking

Introduction: My name is Rubie Ullrich, I am a enthusiastic, perfect, tender, vivacious, talented, famous, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.