Campings met XL staanplaats - Grote staanplaatsen voor campers en tenten | Camping Direct (2024)

Campings met XL staanplaats - Grote staanplaatsen voor campers en tenten | Camping Direct (1)

Hier vind je een overzicht van campings met grote staanplaatsen in heel Europa. De ruime staanplaatsen, met oppervlaktes van 120 tot 400 m2 , zijn niet alleen een praktische noodzaak voor wie een grote camper bezit, maar ook ideaal voor kampeerders die op zoek zijn naar meer comfort en privacy.

Lees meer

De voordeligste campings

Campings met XL staanplaats - Grote staanplaatsen voor campers en tenten | Camping Direct (2) Campings met XL staanplaats - Grote staanplaatsen voor campers en tenten | Camping Direct (3)

Camping La Ferme de Bouzencourt****

5.36

Frankrijk , Hauts-de-France , Somme

Week vanaf :

€ 35,00 € 400,00

Campings met XL staanplaats - Grote staanplaatsen voor campers en tenten | Camping Direct (5)

Camping Les Charmes****

9.25

Frankrijk , Pays de la Loire , Vendée

Week vanaf :

€ 53,90 € 224,00

Campings met XL staanplaats - Grote staanplaatsen voor campers en tenten | Camping Direct (6)

Camping Château de Bouafles****

Frankrijk , Normandië , Eure

Week vanaf :

€ 56,00 € 294,00

De best genoteerde campings

Campings met XL staanplaats - Grote staanplaatsen voor campers en tenten | Camping Direct (7)

Camping de Boÿse****

10

Frankrijk , Bourgondië-Franche-Comté , Jura

Week vanaf :

€ 133,00 € 231,00

Campings met XL staanplaats - Grote staanplaatsen voor campers en tenten | Camping Direct (8)

YELLOH! VILLAGE - LA BASTIANE****

10

Frankrijk , Provence-Alpes-Côte d'Azur , Var

Week vanaf :

€ 173,04 € 350,04

Campings met XL staanplaats - Grote staanplaatsen voor campers en tenten | Camping Direct (9)

Camping Bois Soleil*****

10

Frankrijk , Nieuw-Aquitanië , Charente-Maritime

Week vanaf :

€ 181,00 € 330,00

Campings met XL staanplaats - Grote staanplaatsen voor campers en tenten | Camping Direct (10)

Camping Boslust

9.93

Nederland , Gelderland ,

Week vanaf :

€ 273,00 € 690,00

Campings met XL staanplaats - Grote staanplaatsen voor campers en tenten | Camping Direct (11)

De voordelen van campings met XL-staanplaatsen

Veel kampeerders zijn op zoek naar grote staanplaatsen. Deels omdat ze die nodig hebben voor hun grote campers, of uitgebreide tentuitrusting, deels omdat ze gewoon meer ruimte en privacy willen tijdens hun kampeervakantie.

Grote kampeerplaatsen: Perfect voor grote campers

Moderne campers, die vaak meer dan 8 meter lang zijn en in sommige gevallen zelfs de 12 meter overschrijden, hebben navenant grote kampeerplaatsen nodig. Veel campings hebben op deze ontwikkeling ingespeeld en bieden speciale XL-staanplaatsen die groot genoeg zijn om dergelijke voertuigen gemakkelijk te plaatsen.

De camper wordt gezien als een mobiel huis dat onafhankelijkheid tijdens het reizen mogelijk maakt. Met de trend naar steeds grotere en luxueuzer uitgeruste modellen die wooncomfort bieden dat vergelijkbaar is met dat van een permanente woning, groeit ook de behoefte aan ruimte op campings. Grote staanplaatsen met een oppervlakte van minimaal 120 m² en maximaal 400 m² zijn ontworpen om voldoende ruimte te bieden voor de camper zelf maar ook de extra voorzieningen zoals luifels, buitenmeubilair en zelfs vrijetijdsuitrusting. Deze ruime kampeerplaatsen maken het mogelijk om de camper te parkeren zonder bang te zijn hem te beschadigen en plaats te bieden voor alle extra's die je meebrengt zonder dat je je verkrampt voelt.

Meer vierkante meters, meer privacy

Naast de grootte van de camper of tent is ook de behoefte aan privacy voor veel kampeerders een doorslaggevende factor bij het kiezen van een grote kampeerplaats. Een XL-staanplaats biedt genoeg ruimte om je uit te spreiden en je eigen privéplekte creëren. Dit is vooral waardevol als je op zoek bent naar een rustig plaats na een dag vol activiteiten en sociale interacties. Op een grotere staanplaats kun je in alle rust een boek lezen, genieten van een glas wijn of je gewoon terugtrekken in de natuur. Kampeerders die waarde hechten aan hun privacy zullen profiteren van de extra ruimte, die fungeert als een bufferzone voor de dichtstbijzijnde buren. Het is ook de ideale plek om gezellig te kunnen praten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de nabijheid van anderen en mogelijke geluidsoverlast. Wist je dat er steeds meer campings een aantal staanplaatsen met privésanitairhebben.

Ideale omstandigheden voor kamperen met een hond

Grote staanplaatsen zijn ook een uitstekende optie voor kampeerders die hun trouwe viervoeter meenemen. De extra ruimte geeft dieren de kans om vrij te bewegen en te spelen zonder dat ze constant aangelijnd hoeven te zijn. Dit draagt bij aan een stressvrije vakantie voor zowel huisdier als baasje, omdat beide kunnen genieten van de extra ruimte en vrijheid. Grote kampeerplaatsen bieden meestal ook voldoende schaduw voor een aangename omgeving en genoeg ruimte om uit te rusten, zelfs op warme dagen.

Voor wie zijn XL-staanplaatsen bijzonder geschikt?

Kamperen met kinderen

Grote kampeerplaatsen zijn ideaal voor gezinnen die extra ruimte nodig hebben voor kinderspeelgoed of extra uitrusting zoals fietsen en (water)sportmateriaal om de kampeervakantie afwisselend en spannend te maken voor de jongere leden van het gezin. Je kunt bijvoorbeeld een klein kinderzwembadje opzetten. De extra ruimte op een XL kampeerplaats biedt kinderen de kans om veilig en vrij te spelen zonder dat ze voortdurend onder toezicht staan. En dat terwijl de ouders zich kunnen ontspannen of iets lekkers kunnen klaarmaken.

Langere kampeervakanties

Wie van plan is om meerdere weken op een camping door te brengen, zal vooral de voordelen van een grote staanplaats waarderen. Dankzij de extra ruimte kun je je plek helemaal naar je eigen smaak inrichten, met tentjes voor de kinderen, ligstoelen of tuinmeubilair om het buitenleven nog aangenamer te maken. De XL-staanplaats wordt een tweede thuis tijdens je vakantie.

Toegankelijkheid op XL-staanplaatsen

Toegankelijkheid is een ander belangrijk aspect dat grote kampeerplaatsen kunnen bieden. Meer ruimte betekent ook gemakkelijker toegang tot alle delen van de staanplaats, zoals de water en elektriciteit voorzieningen en eventuele santaire voorzieningen. Dit kan zorgen voor rustvollere vakantie voor mensen met een beperkte mobiliteit.

De voordelen van grote staanplaatsen

XL kampeerplaatsen op campings bieden veel meer dan alleen maar extra ruimte voor je camper of tent. Ze bieden vrijheid, privacy en de mogelijkheid om zonder beperkingen van je kampeervakantie te genieten. Of je nu een grote camper hebt om door Frankrijk te touren, met je gezin en meerdere tenten of vakantie in Nederland of naar Duitsland gaat of gewoon comfortabeler wilt kamperen, een XL-staanplaats kan voor jou de ideale keuze zijn. Ontdek hier de mooiste campings met XL-staanplaatsen door heel Europa en geniet optimaal van je vakantie.

Veelgestelde vragen over XL-staanplaatsen op een camping

Wat is een XL-staanplaats?

Een XL-plaats is een bijzonder grote staanplaats op een camping die meer ruimte en privacy biedt. De staanplaatsen zijn tussen de 120 en 400 m2 groot.

Voor wie zijn XL-staanplaatsen geschikt?

Ze zijn ideaal voor mensen met campers die langer zijn dan 8 meter. Ook voor kampeerders met een 6-persoonstent of meerdere kleinere tenten is een grote staanplaats uitermate geschikt.

Hoeveel kost een XL-staanplaats in vergelijking met een standaard plaats?

XL-staanplaatsen zijn over het algemeen iets duurder dan standaard kampeerplaatsen vanwege hun grootte en in sommige gevallen de extra voorzieningen aanwezig. De exacte kosten kunnen ook variëren afhankelijk van de locatie en faciliteiten van de camping.

Kunnen XL-staanplaatsen vooraf worden gereserveerd?

Ja, vanwege hun populariteit en beperkte beschikbaarheid is het raadzaam om XL-staanplaatsen van tevoren te reserveren, vooral in het hoogseizoen.

Hoe worden XL-staanplaatsen ook wel genoemd?

Campings gebruiken ook wel de volgende benamingen voor XL-staanplaatsen: standplaats comfort, standplaats confort XL, standplaats premium, grand confort.

Zijn er extra voorzieningen zoals een eigen water- en elektriciteitsaansluiting beschikbaar op grote staanplaatsen?

Veel campings bieden extra voorzieningen op XL-staanplaatsen, ook wel comfort staanplaatsen genoemd, zoals een eigen water- en elektriciteitsaansluiting en soms zelfs een eigen koelkast of privé sanitair, wat het comfort nog verder vergroot.

Bezig met laden

Campings met XL staanplaats - Grote staanplaatsen voor campers en tenten | Camping Direct (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Foster Heidenreich CPA

Last Updated:

Views: 6191

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Foster Heidenreich CPA

Birthday: 1995-01-14

Address: 55021 Usha Garden, North Larisa, DE 19209

Phone: +6812240846623

Job: Corporate Healthcare Strategist

Hobby: Singing, Listening to music, Rafting, LARPing, Gardening, Quilting, Rappelling

Introduction: My name is Foster Heidenreich CPA, I am a delightful, quaint, glorious, quaint, faithful, enchanting, fine person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.